All for Joomla All for Webmasters

Eksluzivni poslovni prostori SPK "Mellain" Tuzla

 • Tip
  Poslovni prostor
 • Status
  Najam
 • Lokacija
  Tuzla
 • Cijena
  0 KM
 • Kupatila
 • Spavaće sobe
 • Parking
  DA
 • Površina
  0

Detalji i opis nekretnine

Opis nekretnine:

Poslovni, stambeni, turistički i lječilišno-rehabilitacioni kompleks “Mellain” u srcu Tuzle nalazi se na jednoj od najatraktivnih i najpoželjniji lokacija kako za življenje tako i za poslovanje, kupovinu, liječenje, hotelske usluge. Prestižna lokacija, izvanredno arhitektonsko rješenje i multifunkcionalnost su njegove glavne prednosti. Ovaj pomno osmišljen objekat je saobraćajno odlično povezan sa svim dijelovima grada i glavnim saobraćajnicama. Namjenjen je svima koji žele živjeti, raditi, liječiti se i kupovati u središtu grada, imati vrhunsku udobnost i kvalitet, a istvremeno sačuvati privatnost i uživati u prelijepom ambijentu kompleksa i okolnog zelenla.

Stambeno-poslovni kompleks “Mellain” površine od oko 87.000 m2, predstavlja jedinstvenu savremenu građevinsku cjelinu, čije arhitektonsko rješenje se ogleda u četiri lamele, funkcionalno i estetski organizovane i spojene u jedan jedinstven i fascinantan objekat, a sastoji se od:

Lamela A – Stambeni dio

Lamela B – Shopping centar, poliklinika, wellness, banjsko lječilište, fitness i olimpijski bazen

Lamela C – Stambeni dio

Lamela D – Hotel sa 5 zvjezdica

Garažni prostor sa tri etaže podzemnih garaža

Prizemlje i Galerija kompleksa su projektovani i izgrađeni prema najvišim zahtjevima savremenog obavljanja poslovno-uslužnih djelatnosti. Na prizemlju se nalaze poslovni prostori i hipermarket, dok je galerija nemjenjena za eksluzivne modne radnje i poslovne prostore gdje su ispunjeni svi visoki stadardi gradnje. Poslovni prostori su površine od 16 m2 do 834 m2. Ukupna površna shopping centra je 8.200 m2.

Lamelu A i Lamelu C čini stambeni dio kompleksa sa 330 stambenih jedinica, površine od 52 – 167 m2. Stanovi su projektovani u skladu sa konceptom urbanog života, funkcionalnosti i udobnosti. U širokom asortimanu stambenih jedinica mogu se odabrati stanovi od jednosobnih do petosobnih sa jednoetažnom i duplex izvedbom, različitih površina i za svaki ukus.

Lokacija:

Stambeno poslovni kompleks “Mellain” se nalazi na atraktivnoj i sigurnoj lokaciji u naselju centar u ulici Aleja Alije Izetbegovića u Tuzli. Ovo naselje je veoma popularno i atraktivno za poslovni život jer se nalazi u užem dijelu grada i svih neophodnih gradskih sadržaja. U neposrednoj blizini se nalaze osnovne škole, obdaništa, srednjoškolske i visokoškolske ustanove, Sud i Tužilaštvo Tk, Opština Tuzla, Mup TK,  Konzum centar, mnoštvo ugostiteljsko-trgovačkih objekata, sportsko-rekreativni centar “Panonska jezera”, apoteke, banke, saloni, kao i sav ostali sadržaj koji jedna urbana sredina posjeduje.

Standard:

Objekat je projektovan sa savremenom konstrukcijom i građevinskim materijalima koji obezbjeđuju stabilnost i protupožarnu sigurnost. Osnovnu konstrukciju objekta čine armirano betonski zidovi i stubovi koj sa međuspratnim gredama čine prostornu okvirnu cijelinu, na koju su oslonjene armirano betonske međuspratne ploče. Vanjski zidovi i zidovi između stanova su rađeni sa oprečnim blokovima debljine 25 cm. Pregradni unutrašnji zidovi u shopping centru su debljine 14 cm.

Vanjski fasadni PVC otvori su rađeni od visokokvalitetnog PVC sistema: SCHUCO CORONA CT 70 Top Alu, sa aluminijskom naklopnom lajsnom sa vanjske strane, koja je elektrostatski plastificirana u boju RAL 9004 mat. Vanjsko fasadno staklo je Parsol plavi debljine 6mmx14mmx4mm Low-e kao i unutrašnje staklo. Ukupan paket stakla je 24mm debljine. Vanjski fasadni zidovi su obloženi toplotnoizolacijskim fasadnim sistemom (termofasada) sa završnim slojem fasade BAUMIT-silikat debljine zrna 2mm.

Svi podovi u objektu su zvučno i termički obrađeni. Podne obloge u kompletnom shopping centru su urađeni od vrhunske talijanske keramike. Toaleti su opremljeni ugradbenim vodokotlićima i prvoklasnom sanitarnom opremom. Zidovi u shopping centru su obrađeni u bijeloj boji.

Po projektu su posavljeni hidranti, kao i aparati za gašenje požara. Sopping centar ima dva moderna lifta nosivosti 1000 kg i brzine 2,0m/s. Požarno stepenište se završava u suterenu -3, gdje je povezano sa garažom a na prizemlju je omogućen direktan izlazak vani. Sve instalacije u objektu imaju svoje kanale i prodore koji su protivpožarno zatvoreni.

Mapa i lokacija nekretnine